A legjobb receptek - legalábbis tapasztalataim szerint -, mindig ad hoc jelleggel és S.O.S helyzetekben születnek, na meg persze hónap végén, amikor a hűtő kinyitásakor szembesülünk azzal, hogy mi minden nincs benne. A tartalmának felhasználása viszont egy jó adag kreativitást igényelhet. Ez a recipe is egy hónap végi, "Úristen üres a hűtő" kétségbeesésből született, ellenben isteni finom, villámgyors, és még a szikkadt kiflik leáldozóban lévő élete is új értelmet nyert.
Hozzávalók
- 2 db kifli
- 3 dl tejszín
- 2 dl tej
- 5 tojás
- cukor
- 1 rúd vanília/1 csomag vaníliás cukor
- barna cukor
- 250 g fagyasztott vegyes erdei gyümölcs
A tojásokat a tejjel, a tejszínnel, a vaníliával, a cukorral és egy csipet sóval elkeverjük. Leöntjük vele a felkarikázott kifliket. Egy kanállal alaposan összeforgatjuk, úgy, hogy a a tojásos, tejszínes lé mindenhol egyenletesen átjárja a kifliket.
Sütés előtt 20 percig állni hagyjuk. A tetejét megszórjuk barna cukorral, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
A fagyasztott gyümölcsöt ízlés szerinti cukorral feltesszük főni, vizet nem szükséges hozzáadni, mert elegendő mennyiséget enged majd a főzés során. Forrás után 5-10 percig főzzük, botmixerrel pépesítjük, a kiflipudingra csorgatjuk és élvezzük a mennyei ízeket.