Ez a recept egy igazi amerikai finomság, amely az 1990-es években nagy népszerűségnek örvendett, már csak azért is, mert a recept a Los Angeles-i Disneylandből származtatható és mint, ilyen természetesen édes is, sós is és piszok hizlaló. :)
Én személy szerint nem kedvelem túlzottan az édes és a sós ízek kombinációját egy azon ételben, így az elkészítése során kihagytam a fahéjas porcukrot és az áfonyalekvárt.
Egyébként tipikusan a hónap végi "Lássuk mi van a hűtőben, miből tudok operálni?" kategóriába tartozó ételek közé tartozik és higgyétek el, biztosan fellelhető a hozzávalók mindegyike a ti fridzsideretekben is.
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 4 szelet kenyér
- szeletelt füstölt sonka vagy tarja
- majonéz
- mustár
- vaj
- sajt (mozarella,gouda)
- fahéjas porcukor
- áfonyalekvár
Elkészítés:
A tojásokat felverjük sózzuk, borsozzuk. A kenyerek egyik felét mustárral, a másikat majonézzel megkenjük és egyikre a sonkát, a másik felére a sajtot rakjuk. Jól össze nyomkodjuk a széleit, hogy szorosan kapaszkodjanak egymásba. A vajat felolvasztjuk, majd a tojásban megforgatott szendvicseket egészen addig sütjük, míg szép pirosak lesznek.
Egyszerű, de nagyszerű! Belül krémesen lágy, kívül pedig isteni ropogós.